Bycze, niedźwiedzie, strusie... konkurs gotowania jąder w Serbii

2015-08-31 07:33:52 (ost. akt: 2015-08-31 07:16:44)

Autor zdjęcia: RUPTLY/x-news

Podziel się:

Konkursy kulinarne cieszą się współcześnie wielką popularnością. Nikogo już nie dziwią organizowane na wielką skalę mistrzostwa w gotowaniu. Serbowie mogą się jednak poszczycić dosyć nietypowymi kulinarnymi zawodami.

Od 2004 roku w ich kraju corocznie urządzane są Mistrzostwa Gotowania Jąder. Na zawody zjeżdżają się kucharze z całego świata. Podczas tego konkursu kulinarnego przyrządza się różnego rodzaju przysmaki z jąder należących do różnych zwierząt. Wykorzystywane są m.in. jądra byków, niedźwiedzi, wielbłądów, strusi czy kangurów.


Źródło: RUPTLY/x-news

Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie

Dodaj komentarz Odśwież

Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez FB