Profil użytkownika Janusz Mroczkowski
Można jeść wszystko i chudnąć
4 gru 2018 16:03
Wystarczyło siedem miesięcy, aby zrzucić aż 20 kilogramów i co ważne bez restrykcyjnej, pełnej wyrzeczeń diety. Urszula Cieślik z Giżycka w najbliższej przyszłości planuje zrzucić kolejne 20 kilogramów. Procesem jej zdrowego i równomiernego odchudzania kieruje Małgorzata Pomykała z Centrum Dietetyki Stosowanej.
Wróciłam, aby założyć rodzinę.
28 lis 2018 16:23
Jest utalentowaną modelką, zdobywczynią tytułu Miss Polonia w roku 2010 i miss internautów konkursu organizowanego przez biuro Miss Polonia i portalu internetowego wp.pl oraz tytułów Miss Polski Nastolatek z roku 2004. Już jako mała dziewczynka ceniła sobie modę i ładny wygląd. Dziś razem z rodzicami i ukochanym rodzeństwem prowadzi gospodarstwo agroturystyczne w Pomigaczach (okolice Białegostoku), bo jak sama mówi to właśnie tam znalazła swoje miejsce. Rozalia Mancewicz opowiada o swoich pierwszych krokach na wybiegach dla modelek, zdradza tajniki prywatnego życia i zachęca młode, nieśmiałe dziewczyny, by spróbowały o siebie zawalczyć.
Zastawę na przyjęcie można... wypożyczyć
23 lis 2018 13:07
Święta w domu. Choć to karkołomne wyzwanie, bo wymaga precyzyjnego planowania, opanowania zakupowej logistyki i niezłej strategii, to mimo wszystko większość z nas, nie mając specjalnej alternatywy, porywa się na zorganizowanie nie tylko Wigilii ale całych Świąt dla swoich najbliższych. Zwykle swoją uwagę skupiamy przede wszystkim na skomponowaniu menu, nie przejmując się specjalnie z pozoru błahymi rzeczami: zastawą a nawet odpowiednią ilością krzeseł, którymi dysponujemy… Oczywiście, w ostateczności wszystko można kupić niemal od ręki. Ale może zamiast inwestować w nietrwałe rzeczy lepiej je po prostu wypożyczyć?
Frytki Belgijskie ruszają w góry i do stolicy
21 lis 2018 15:29
Odkąd marka Frytki Belgijskie w Krakowie niespełna rok temu uruchomiła opcję franczyzy, telefony w jej siedzibie nie przestają dzwonić. – Na początku kariery zakładaliśmy, że wypromowanie Frytek Belgijskich w samym Krakowie będzie sukcesem. Wygląda na to, że marzenie, by spopularyzować je w całym kraju jest niedalekie spełnienia – mówi Łukasz Wilk, jeden z właścicieli firmy. Właśnie ruszył lokal w Nowym Sączu. Jeszcze w tym roku będzie można kupić frytki w Warszawie.
Nowi instalubni konsumenci
15 lis 2018 15:47
Klient street foodów jest teraz zupełnie inny niż jeszcze dekadę temu. Zauważają to analitycy rynku, a także przedsiębiorcy działający w sektorze gastronomii. Jak się zmienił, jakie są jego wymagania i jak im sprostać?
Przede wszystkim ten nowy klient jest dużo bardziej wymagający. Trzy...
„Porcja Dobra” wchodzi na polski rynek
14 lis 2018 15:14
Podczas tegorocznego Kongresu Słodyczy i Przekąsek Sweets & Snacks, który rozpocznie się 15 listopada w Warszawie, odbędzie się premiera linii naturalnych i zdrowych przekąsek o nazwie „Porcja Dobra”, wykreowanych przez markę BE NOW, srebrnego partnera wydarzenia.
Gluten a choroba Hashimoto
9 lis 2018 15:29
Choroba Hashimoto czyli przewlekłe limfocytarne zapalenie tarczycy należy do najczęstszych schorzeń autoimmunizacyjnych tarczycy i jest główną przyczyną niedoczynności tego gruczołu we wszystkich grupach wiekowych. Jednym z największych problemów w chorobie Hashimoto jest postępujący przyrost masy ciała, pomimo stosowanego leczenia i diety. Czy można temu zapobiec?
Ciągniki kompaktowe Farmtrac – nowość w ofercie sklepu rolniczego TwojaZagroda.pl
8 lis 2018 15:41
Producent ciągników rolniczych Farmtrac powiększył ofertę o nową serię ciągników. Tym razem jest to seria urządzeń kompaktowych – małych i zwinnych, świetnie nadających się do prac w każdym gospodarstwie. Czy warto w nie zainwestować?
Lody a sprawa polska
8 lis 2018 15:24
To zaskakujące, ale lody na naszych stołach zagościły powszechnie dopiero po odzyskaniu przez Polskę niepodległości, w okresie międzywojennym. Tuwim pisał w „Kwiatach polskich”: „Tradycja! Któż by nie pamiętał?/ Niedziela: lody i kurczęta”. W 100-lecie Niepodległości warto więc przypomnieć polski wkład w lodziarstwo.
Lodziarnie w zimowej odsłonie
30 paź 2018 15:45
Bardzo udany sezon lodowy 2018 przeszedł do przeszłości. Większość lodziarni została już zamknięta, ale te, które prowadzą sprzedaż przez cały rok zaczynają prawdziwą walkę o klienta. Jak będą przekonywać do jedzenia lodów zimą?
Dziennikarz Obywatelski
Ilość zdobytych punktów: 8210
Janusz Mroczkowski
O mnie
Ostatnie artykuły użytkownika Janusz Mroczkowski
- Można jeść wszystko i chudnąć
- Wróciłam, aby założyć rodzinę.
- Zastawę na przyjęcie można... wypożyczyć
- Frytki Belgijskie ruszają w góry i do stolicy
- Nowi instalubni konsumenci
- „Porcja Dobra” wchodzi na polski rynek
- Gluten a choroba Hashimoto
- Ciągniki kompaktowe Farmtrac – nowość w ofercie sklepu rolniczego TwojaZagroda.pl
- Lody a sprawa polska
- Lodziarnie w zimowej odsłonie
Przejdź do swojego profilu