WM.pl
7 czerwca 2025, Sobota
imieniny: Ariadny, Jarosława, Roberta
  • 23°C
    Olsztyn

  • Cywilizacja
  • Rodzina
  • Biznes i ekonomia
  • Moto
  • Redakcja poleca
  • Rolnicze abc
  • Moje Mazury
  • Poczta
  • Ogłoszenia
  • Anty-defamation
  • Kongres Przyszłości
  • Europe Direct
  • Plebiscyt Sportowy
  • Krasnal.info
PODZIEL SIĘ

Olsztynianka zawładnęła kuchnią w popularnym programie śniadaniowym. Magdalena Siedlecka na wiosnę proponuje bataty

2025-03-13 11:00:05(ost. akt: 2025-03-12 17:56:18)
Zdjęcie jest tylko ilustracją do tekstu

Zdjęcie jest tylko ilustracją do tekstu

Autor zdjęcia: Freepik

Magdalena Siedlecka wystąpiła w popularnym programie śniadaniowym TVP. W związku ze zbliżającą się wielkimi krokami wiosną, podczas swoich wejść na antenie telewidzom proponowała... bataty.

Warto przeczytać

  • Osobówka zatrzymała się na torach tramwajowych
  • Energa Operator dla samorządów
  • Hala Urania nadal bez sponsora tytularnego?
Magdalena Siedlecka to znana olsztyńska foodblogerka, dziennikarka i psychodietetyczka. Część mieszkańców Olsztyna może kojarzyć ją również z występu w piątej edycji programu Bake Off - Ale ciacho!.

We wtorek (11 marca) do kuchni popularnego programu śniadaniowego wprowadziła bardzo wiosenny akcent. Podczas wizyty w "Pytanie na Śniadanie" przygotowała dania, które w głównej mierze składały się z batatów.

W menu Siedleckiej znalazły się batatowe kopytka z sosem maślanym i ziołami, pieczone bataty z gzikiem z wędzonego twarogu oraz kotlety pożarskie na puree z batatów i mizerią podkręconą limonką oraz miętą.

Dlaczego akurat słodkie ziemniaki?

— Idzie wiosna i potrzebujemy koloru, ale chciałabym pokazać, że można znaleźć zamiennik, który przez swoją słodycz poprawi nam samopoczucie, a także ma bardzo dużo wartości odżywczych — wyjaśniła.

Siedlecka swój występ skomentowała również na Instagramie.

— Było pysznie! Jak to mawiała moja prababcia — napisała.

Fot. Magdalena Siedlecka / Instagram

Podczas występu nie obyło się również od naszych regionalnych akcentów. Widzowie mogli dowiedzieć się m.in., że popularny gzik w naszym województwie przez wielu nazywany jest pomoćką.

Dzięki Magdalenie Siedleckiej kuchnia PnŚ nie tylko zrobiła się pomarańczowa, ale również wiosenna i zdrowa.

Zostań naszym Patronem! Twoje wsparcie ma znaczenie!



Subskrybuj "Gazetę Olsztyńską" na Google News
Tagi:
Olsztyn warmińsko-mazurskie bataty gotowanie program
Wiktoria Podlewska
więcej od tego autora

PODZIEL SIĘ

Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie

Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.

Zaloguj się lub wejdź przez FB

GazetaOlsztyńska.pl
  • Koronawirus
  • Wiadomości
  • Sport
  • Olsztyn
  • Plebiscyty
  • Ogłoszenia
  • Nieruchomości
  • Motoryzacja
  • Drobne
  • Praca
  • Patronaty
  • Reklama
  • Pracuj u nas
  • Kontakt
ul. Tracka 5
10-364 Olsztyn
tel: 89 539-75-20
internet@gazetaolsztynska.pl
Biuro reklamy internetowej
tel: 89 539-76-29,
tel: 89 539-76-59
reklama@wm.pl

Bądź na bieżąco!

Najświeższe informacje przygotowane przez Redakcję zawsze na Twojej skrzynce e-mail. Zapisz się dzisiaj.

  • Polityka Prywatności
  • Regulaminy
  • Kontakt
2001-2025 © Gazeta Olsztyńska, Wszelkie prawa zastrzeżone, Galindia Sp. z o. o., 10-364 Olsztyn, ul. Tracka 7B