Focze mięso kulinarnym przysmakiem nad Bałtykiem? "Smakuje jak delfinek"
2015-07-17 11:00:55(ost. akt: 2015-07-17 09:10:20)
Czy focze mięso stanie się w Polsce kulinarnym przysmakiem? Jeden z restauratorów z Jastarni chce serwować w swoim lokalu potrawy z foki. - Dla profesjonalnego kucharza surowiec jest surowcem - mówi Piotr Lisakowski, właściciel restauracji.
Pomysł budzi jednak duże kontrowersje wśród turystów. - Nie robi się takich rzeczy. Ja bym na pewno nie zjadł - powiedział jeden z turystów. Okazuje się, że są również entuzjaści tego pomysłu. - Bardzo lubię foki. Smakują jak delfinki - stwierdził inny z turystów.
W tej kwestii jednoznacznie wypowiadają się natomiast eksperci od ochrony środowiska. - W Polsce wszystkie gatunki fok są pod ochroną, zatem nie można na nie polować - stwierdził obrońca praw zwierząt.
Źródło: TVN24/x-news
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez