Bycze, niedźwiedzie, strusie... konkurs gotowania jąder w Serbii
2015-08-31 07:33:52(ost. akt: 2015-08-31 07:16:44)
Konkursy kulinarne cieszą się współcześnie wielką popularnością. Nikogo już nie dziwią organizowane na wielką skalę mistrzostwa w gotowaniu. Serbowie mogą się jednak poszczycić dosyć nietypowymi kulinarnymi zawodami.
Od 2004 roku w ich kraju corocznie urządzane są Mistrzostwa Gotowania Jąder. Na zawody zjeżdżają się kucharze z całego świata. Podczas tego konkursu kulinarnego przyrządza się różnego rodzaju przysmaki z jąder należących do różnych zwierząt. Wykorzystywane są m.in. jądra byków, niedźwiedzi, wielbłądów, strusi czy kangurów.
Źródło: RUPTLY/x-news
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez