WM.pl
16 października 2025, Czwartek
imieniny: Ambrożego, Florentyny, Gawła
  • 10°C
    Olsztyn

  • Cywilizacja
  • Rodzina
  • Biznes i ekonomia
  • Moto
  • Redakcja poleca
  • Rolnicze abc
  • Moje Mazury
  • Poczta
  • Ogłoszenia
  • Anty-defamation
  • Kongres Przyszłości
  • Europe Direct
  • Plebiscyt Sportowy
  • Krasnal.info
PODZIEL SIĘ

Postaw na polski nabiał

2021-08-12 15:31:18(ost. akt: 2021-08-12 15:49:55)   Artykuł sponsorowany
Mleko powinno znajdować się w codziennej diecie człowieka – takie są zalecenia lekarzy i dietetyków.
Bardzo dobrym wyborem jest sięganie po wyprodukowane w kraju artykuły mleczarskie, wytworzone z mleka najwyższej jakości, pozyskiwanego od krów żywionych paszami produkowanymi we własnych gospodarstwach, a w sezonie wiosenno-letnim często wypasanych na pastwiskach. Polska branża mleczarska jest bardzo nowoczesna, a surowiec produkowany i przetwarzany w bardzo higienicznych warunkach. Nasze mleczarnie dostosowują się do potrzeb konsumentów, którzy w ostatnim czasie preferują produkty jak najbardziej naturalne.

Robiąc codzienne zakupy, pamiętajmy o naszym zdrowiu i sięgajmy po produkty mleczne. Wybierajmy te, które powstają w polskich mleczarniach, gdyż są bardzo wysokiej jakości. Ich produkcja odbywa się na nowoczesnych liniach technologicznych, przy zachowaniu najwyższych standardów jakościowych, z mleka wyprodukowanego w polskich gospodarstwach. Jest to istotne, gdyż w Polsce produkcja mleka skupia się głównie w czystych, ekologicznych regionach. Przekłada się to na wysoką jakość pasz, którymi karmione są krowy mleczne. Wybierając polski nabiał, wspieramy też naszą gospodarkę i pomagamy zachować istniejące miejsca pracy oraz tworzyć nowe.

Produkty mleczne służą i zdrowiu i urodzie. Witamina A pozwala nie tylko zachować dobry wzrok, ale także młody wygląd skóry. Na stan skóry pozytywnie wpływają też sprzyjające produkcji kolagenu bakterie kwasu mlekowego oraz lipidy (zabezpieczają przed odparowaniem wody oraz niekorzystnymi czynnikami zewnętrznymi - wiatrem, chłodem, słońcem).
Mleko jest nie tylko skarbnicą wapnia, ale też doskonałym źródłem dobrej jakości białka, które jest niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu (m.in. układu hormonalnego, odpornościowego, mięśni), jego prawidłowego wzrostu i rozwoju, ale także to bogactwo składników mineralnych: magnezu, fosforu, cynku, potasu.

Kampania “#WspieramyPolskieMleczarstwo” realizowana przez Polską Izbę Mleka i sfinansowana z Funduszu Promocji Mleka

Subskrybuj "Gazetę Olsztyńską" na Google News
Tagi:
mleko odżywianie wapń
PODZIEL SIĘ

Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie

Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.

Zaloguj się lub wejdź przez FB

GazetaOlsztyńska.pl
  • Koronawirus
  • Wiadomości
  • Sport
  • Olsztyn
  • Plebiscyty
  • Ogłoszenia
  • Nieruchomości
  • Motoryzacja
  • Drobne
  • Praca
  • Patronaty
  • Reklama
  • Pracuj u nas
  • Kontakt
ul. Tracka 5
10-364 Olsztyn
tel: 89 539-75-20
internet@gazetaolsztynska.pl
Biuro reklamy internetowej
tel: 89 539-76-29,
tel: 89 539-76-59
reklama@wm.pl

Bądź na bieżąco!

Najświeższe informacje przygotowane przez Redakcję zawsze na Twojej skrzynce e-mail. Zapisz się dzisiaj.

  • Polityka Prywatności
  • Regulaminy
  • Kontakt
2001-2025 © Gazeta Olsztyńska, Wszelkie prawa zastrzeżone, Galindia Sp. z o. o., 10-364 Olsztyn, ul. Tracka 7B