Profil użytkownika Janusz Mroczkowski

Można jeść wszystko i chudnąć

Wystarczyło siedem miesięcy, aby zrzucić aż 20 kilogramów i co ważne bez restrykcyjnej, pełnej wyrzeczeń diety. Urszula Cieślik z Giżycka w najbliższej przyszłości planuje zrzucić kolejne 20 kilogramów. Procesem jej zdrowego i równomiernego odchudzania kieruje Małgorzata Pomykała z Centrum Dietetyki Stosowanej.

Wróciłam, aby założyć rodzinę.

Jest utalentowaną modelką, zdobywczynią tytułu Miss Polonia w roku 2010 i miss internautów konkursu organizowanego przez biuro Miss Polonia i portalu internetowego wp.pl oraz tytułów Miss Polski Nastolatek z roku 2004. Już jako mała dziewczynka ceniła sobie modę i ładny wygląd. Dziś razem z rodzicami i ukochanym rodzeństwem prowadzi gospodarstwo agroturystyczne w Pomigaczach (okolice Białegostoku), bo jak sama mówi to właśnie tam znalazła swoje miejsce. Rozalia Mancewicz opowiada o swoich pierwszych krokach na wybiegach dla modelek, zdradza tajniki prywatnego życia i zachęca młode, nieśmiałe dziewczyny, by spróbowały o siebie zawalczyć.

Zastawę na przyjęcie można... wypożyczyć

Święta w domu. Choć to karkołomne wyzwanie, bo wymaga precyzyjnego planowania, opanowania zakupowej logistyki i niezłej strategii, to mimo wszystko większość z nas, nie mając specjalnej alternatywy, porywa się na zorganizowanie nie tylko Wigilii ale całych Świąt dla swoich najbliższych. Zwykle swoją uwagę skupiamy przede wszystkim na skomponowaniu menu, nie przejmując się specjalnie z pozoru błahymi rzeczami: zastawą a nawet odpowiednią ilością krzeseł, którymi dysponujemy… Oczywiście, w ostateczności wszystko można kupić niemal od ręki. Ale może zamiast inwestować w nietrwałe rzeczy lepiej je po prostu wypożyczyć?

Frytki Belgijskie ruszają w góry i do stolicy

Odkąd marka Frytki Belgijskie w Krakowie niespełna rok temu uruchomiła opcję franczyzy, telefony w jej siedzibie nie przestają dzwonić. – Na początku kariery zakładaliśmy, że wypromowanie Frytek Belgijskich w samym Krakowie będzie sukcesem. Wygląda na to, że marzenie, by spopularyzować je w całym kraju jest niedalekie spełnienia – mówi Łukasz Wilk, jeden z właścicieli firmy. Właśnie ruszył lokal w Nowym Sączu. Jeszcze w tym roku będzie można kupić frytki w Warszawie.

Nowi instalubni konsumenci

Klient street foodów jest teraz zupełnie inny niż jeszcze dekadę temu. Zauważają to analitycy rynku, a także przedsiębiorcy działający w sektorze gastronomii. Jak się zmienił, jakie są jego wymagania i jak im sprostać?

Przede wszystkim ten nowy klient jest dużo bardziej wymagający. Trzy...

„Porcja Dobra” wchodzi na polski rynek

Podczas tegorocznego Kongresu Słodyczy i Przekąsek Sweets & Snacks, który rozpocznie się 15 listopada w Warszawie, odbędzie się premiera linii naturalnych i zdrowych przekąsek o nazwie „Porcja Dobra”, wykreowanych przez markę BE NOW, srebrnego partnera wydarzenia.

Gluten a choroba Hashimoto

Choroba Hashimoto czyli przewlekłe limfocytarne zapalenie tarczycy należy do najczęstszych schorzeń autoimmunizacyjnych tarczycy i jest główną przyczyną niedoczynności tego gruczołu we wszystkich grupach wiekowych. Jednym z największych problemów w chorobie Hashimoto jest postępujący przyrost masy ciała, pomimo stosowanego leczenia i diety. Czy można temu zapobiec?

Ciągniki kompaktowe Farmtrac – nowość w ofercie sklepu rolniczego TwojaZagroda.pl

Producent ciągników rolniczych Farmtrac powiększył ofertę o nową serię ciągników. Tym razem jest to seria urządzeń kompaktowych – małych i zwinnych, świetnie nadających się do prac w każdym gospodarstwie. Czy warto w nie zainwestować?

Lody a sprawa polska

To zaskakujące, ale lody na naszych stołach zagościły powszechnie dopiero po odzyskaniu przez Polskę niepodległości, w okresie międzywojennym. Tuwim pisał w „Kwiatach polskich”: „Tradycja! Któż by nie pamiętał?/ Niedziela: lody i kurczęta”. W 100-lecie Niepodległości warto więc przypomnieć polski wkład w lodziarstwo.

Lodziarnie w zimowej odsłonie

Bardzo udany sezon lodowy 2018 przeszedł do przeszłości. Większość lodziarni została już zamknięta, ale te, które prowadzą sprzedaż przez cały rok zaczynają prawdziwą walkę o klienta. Jak będą przekonywać do jedzenia lodów zimą?