wtorek, 11 października 2016 17:00
piątek, 7 października 2016 18:03
czwartek, 6 października 2016 10:34
Dziś propozycje dań od samego szefa kuchni. To przepisy na pyszne obiady od Łukasza Wojtasa, który wyjątkowe menu tworzy w zgodzie z rytmem natury. Jest zdrowo i kolorowo!
sobota, 1 października 2016 18:18
Sezon na cukinię trwa nadal. Warto sięgać po to warzywo, bo nie dość, że jest pyszne to w dodatku kosztuje niewiele i można je wykorzystać do rozmaitych dań. Co najważniejsze, ta zielona pyszność jest zdrowa i pełna witamin, których w nadchodzącym sezonie przeziębieniowym będziemy bardzo potrzebowali.
sobota, 24 września 2016 12:28
Sezon grzybowy trwa, więc na talerzu można skomponować danie właśnie z tym składnikiem. Polecamy pyszne medaliony wołowe z sosem z grzybów, oczywiście!
poniedziałek, 19 września 2016 10:03
Kucharz Adam Kozanecki przygotował śniadanie dla dzieci do szkoły. Na stole pojawiły się m.in. wrapy kabanosowe, gryzaki z warzywami czy pieczona kostka dyniowa z kabanosami.
poniedziałek, 12 września 2016 11:32
Podstawą dobrze zbilansowanej diety powinny być warzywa. Szczególnie te sezonowe, pełne wartości odżywczych i witamin.
czwartek, 25 sierpnia 2016 15:03
Może nie są light, ale czasem odrobina słodyczy jest potrzebna. Oto przepisy na mrożoną kawę.
środa, 17 sierpnia 2016 10:51
Sprawia, że kości są mocne, a zęby zdrowe. Reguluje pracę nerek oraz jelit.
Wpływa na sprawne funkcjonowanie układu krwionośnego, szczupłą sylwetkę, a także chroni przed nowotworami. Oto witamina D.
środa, 17 sierpnia 2016 10:27
Latem często zastanawiamy się, co można zabrać ze sobą na piknik. Idealnie sprawdzi się lekka sałatka, prosta i szybka w przygotowaniu, którą bez trudu można zapakować do słoika.
środa, 10 sierpnia 2016 15:49
Wykwintne pulpety z tuńczyka i kaszy jaglanej to bukiet smaków w jednym daniu.
wtorek, 9 sierpnia 2016 10:30
Lato to idealny moment do przygotowania sezonowych warzyw, niekoniecznie w tym przypadku musimy sięgać po nasze przepisy. Chcąc poczuć w kuchni śródziemnomorski klimat można spróbować przyrządzić włoską przystawkę z mozzarellą.
sobota, 30 lipca 2016 11:06
Ten posiłek jest obowiązkowy! Dziś propozycja na smaczne śniadanie Tomasza Chudzińskiego, dietetyka klinicznego.
sobota, 30 lipca 2016 10:00
Latem na moim stole nie może zabraknąć chłodnika! Doskonale orzeźwia, chłodzi, a przy tym jest pożywny i zdrowy. Zazwyczaj serwuję chłodnik z botwinki, albo z ogórka. Dziś połączyłam oba smaki razem, ale zamiast świeżego ogórka, użyłam ogórka kiszonego. Doskonały kwaskowaty smak ogórka wspaniale przełamuje słodki smak botwinki. Idealny z młodymi ziemniaczkami, bądź gotowanym jajem. Zajadajcie się na zdrowie – to idealna pora na chłodnikowe szaleństwa!
czwartek, 21 lipca 2016 08:46
Lato to idealna pora na świeże i pełne witamin napoje. Owocowo-warzywne smoothies przypadną do gustu każdemu, kto dba o sylwetkę i szybko chce zaspokoić swoje pragnienie. Piotr Ogiński przedstawił przepis na trzy smaczne koktajle w oryginalnym połączeniu. Jak przygotować orzeźwiające koktajle na słodko i wytrawnie?