piątek, 1 kwietnia 2016 14:25
Aktywność fizyczna dzieci i młodzieży to najlepszy sposób wsparcia ich prawidłowego rozwoju. Jednak, aby w pełni wykorzystać ich sportowy potencjał niezbędne jest połączenie pasji do sportu z dbałością o odpowiednio zbilansowaną dietę. Jaki zatem powinien być jadłospis młodych sportowców?
czwartek, 24 marca 2016 15:34
czwartek, 24 marca 2016 11:11
środa, 23 marca 2016 12:00
Zadbaj o to, by wielkanocne smakołyki i skutki przejedzenia nie odebrały Ci energii dobrego nastroju. Zafunduj swojej rodzinie zdrowe święta! Pomoże w tym Natalia Bobowik, dietetyk z poradni Mój Dietetyk.
wtorek, 22 marca 2016 16:45
Prawdziwy, domowy majonez ma niepowtarzalny smak i zapach. Idealnie nadaje się na świąteczny stół, bez którego wielkanocne śniadanie nie może się udać. PRZEPIS.
poniedziałek, 21 marca 2016 14:27
W Wielkanoc stół staje się popisem kulinarnego kunsztu i finezji. Co najczęściej serwujemy naszym gościom w tym czasie? Smakowity żurek z kiełbasą, jaja z majonezem, pasztety i lukrowane baby – oto kwintesencja świątecznego menu. Kilka drobnych zmian w wielkanocnym jadłospisie sprawi, że święta nie zostawią przykrej pamiątki w postaci dodatkowych centymetrów w pasie.
środa, 16 marca 2016 10:38
poniedziałek, 29 lutego 2016 08:30
Kasza jaglana wraca powoli do łask, ale wciąż nie cieszy się taką popularnością, na jaką zasługuje. Ma oryginalny smak (bywa gorzka, jeśli przyrządzi się ją w nieodpowiedni sposób) i świetnie komponuje się zarówno z daniami słonymi, jak i słodkimi. Przede wszystkim zaś warto ją jeść ze względu na wartości odżywcze, a nawet lecznicze. Ma mało skrobi, natomiast posiada dużo przyswajalnego białka.
wtorek, 23 lutego 2016 14:11
To przepis na zielona moc, czyli pyszny, pełen zdrowia i witamin, 100% naturalny, słodki koktajl ze szpinakiem, sezamem i chrupiącymi pufingowanymi truskawkami.
wtorek, 23 lutego 2016 09:50
Zamiast kanapki przygotuj zdrowy posiłek. Dziś kilka smacznych przepisów na danie na wynos.
wtorek, 23 lutego 2016 09:24
To propozycja na szybkie śniadanie. Pyszne placuszki, które przypadną do gustu małym i dużym.
poniedziałek, 22 lutego 2016 17:56
poniedziałek, 22 lutego 2016 16:02
czwartek, 18 lutego 2016 11:21
Polecamy lekkie danie - makaron z pesto ze szpinaku i zielonego groszku. Za taką potrawą przemawiają także właściwości lecznicze liści szpinaku, które zawierają przeciwutleniacze, takie jak: beta-karoten, witaminę C oraz luteinę. Spróbujcie sami!
czwartek, 18 lutego 2016 11:14
Są znakomitą alternatywą dla każdego, kto nie może albo nie chce używać mleka pochodzenia zwierzęcego. Osoby mające specyficzną dietę, alergicy, weganie albo po prostu miłośnicy nowych kulinarnych wrażeń coraz częściej sięgają po kiedyś egzotyczne dla nas mleka roślinne: sojowe, migdałowe czy kokosowe.