środa, 28 czerwca 2017 10:42
W kuchni "Dzień Dobry Wakacje" dziennikarka Beata Sadowska i kucharz Andrzej Polan przygotowali dania dla osób, które aktywnie spędzają czas.
czwartek, 22 czerwca 2017 17:01
Piotr Kucharski przygotował w kuchni "Dzień Dobry TVN" letnie ciasta.
środa, 21 czerwca 2017 15:22
Białko to podstawowy element budulcowy organizmu, szczególnie ważny dla ludzi chcących poprawić sylwetkę. Aby dieta była zbilansowana, posiłki w niej powinny składać się z węglowodanów, białka i tłuszczu.
poniedziałek, 19 czerwca 2017 19:09
Chłodniki to pyszne, lekkie i łatwe do przygotowania zupy. Są niezwykle zdrowe, ponieważ przyrządza się je z surowych warzyw i owoców.
poniedziałek, 19 czerwca 2017 09:55
wtorek, 13 czerwca 2017 09:56
Spożywanie naturalnych i nieprzetworzonych produktów jest jednym z kluczowych elementów prowadzących do zachowania dobrego zdrowia i samopoczucia. Teraz mamy do nich jeszcze łatwiejszy dostęp, ponieważ rozpoczął się sezon na świeże warzywa i owoce, nie z dalekich zakątków świata, ale te najlepsze, lokalne. Które z nich dostarczą naszemu organizmowi najwięcej drogocennych składników podpowiadają eksperci programu Porcja Pozytywnej Energii.
poniedziałek, 12 czerwca 2017 09:53
Teraz jest na nie najlepszy czas, bowiem możemy już dostać świeże, polskie warzywa w każdym sklepie. Dlaczego warto je jeść?
środa, 7 czerwca 2017 14:39
Chcesz poprawić formę przed latem? Zrzucić kilka kilogramów, żeby lepiej wyglądać na plaży? A może sprawić, by włosy i paznokcie wyglądały na zdrowsze? To proste! Wystarczy, że połączysz w diecie świeże soki z odpowiednimi produktami. Dietetyk Anna Czyż podpowiada, jak przygotować idealny jadłospis, by osiągnąć trzy korzyści dla zdrowia i urody.
środa, 7 czerwca 2017 12:50
Wiosna i lato to pory roku, kiedy możemy w pełni cieszyć się z dobrodziejstw natury.
poniedziałek, 5 czerwca 2017 15:22
Od czego zacząć, na co stawiać i czy można z nimi przesadzić?
piątek, 2 czerwca 2017 14:29
Gluten to pojęcie obejmujące szereg białek roślinnych występujących w zbożach takich jak pszenica, żyto, jęczmień. Swoją złą sławę białka glutenowe zawdzięczają w dużej mierze faktowi, że najobfitszym ich źródłem jest pszenica. Tak naprawdę setki naukowców poświęciło mnóstwo czasu i pieniędzy, aby w wybranych odmianach pszenicy glutenu było jak najwięcej.
środa, 31 maja 2017 10:09
Wysportowana i smukła sylwetka to marzenie wielu z nas. Sposobów, aby osiągnąć ten jeden cel jest jednak więcej niż może nam się wydawać. Oprócz treningów i zbilansowanej diety warto pamiętać o tym, aby spożywać jak najwięcej produktów pochodzenia naturalnego, w celu dostarczenia bardzo istotnych składników odżywczych.
poniedziałek, 29 maja 2017 11:03
Chcesz być piękna i zdrowa? Zadbaj, aby w Twojej codziennej diecie znalazła się odpowiednia ilość błonnika pokarmowego. Składnik ten zmniejsza ryzyko wystąpienia wielu poważnych chorób, ale także pomoże Ci utrzymać szczupłą sylwetkę. To proste, bo właśnie rozpoczął się sezon na produkty bogate w błonnik.
piątek, 26 maja 2017 13:19
Ewa Chodakowska o zdrowych koktajlach, które są sekretem jej idealnej figury.
środa, 24 maja 2017 11:27
Metabolizm to podstawowa przemiana materii. Jego tempo w dużej mierze zależy od nas samych. Co zrobić, żeby proces przemiany materii funkcjonował poprawnie?