piątek, 19 maja 2017 10:00
Czego unikać, aby zachować zdrową sylwetkę?
czwartek, 18 maja 2017 14:26
Uwielbiają je prawie wszyscy, jednak narosło wokół nich sporo mitów. Czy przez to, że są zimne, naprawdę odchudzają i możemy jeść je bez ograniczeń?
wtorek, 16 maja 2017 11:25
Jajka to niedoceniony składnik naszej diety.
poniedziałek, 15 maja 2017 12:00
Niektórych produktów warto nie jeść bezpośrednio przez treningiem, bo mogą nam go wyjątkowo uprzykrzyć. Jakie to posiłki?
poniedziałek, 15 maja 2017 09:47
Pamiętajmy, że chudnięcie zaczyna się w kuchni! Co jeść i robić, aby mieć płaski brzuch?
środa, 10 maja 2017 11:45
Suszona bazylia daje potrawom całkowicie inny smak i aromat niż ta świeża. Z czym dobrze się komponuje?
poniedziałek, 8 maja 2017 11:30
Awokado posiada wiele właściwości zdrowotnych. Znajdujący się w tym owocu kwas oleinowy obniża poziom cholesterolu, natomiast potas, witaminy C,E,A,K oraz z grupy B mają dobroczynny wpływ np. na układ nerwowy.
poniedziałek, 8 maja 2017 10:38
Cynk odgrywa w naszym organizmie bardzo ważną rolę. Mimo to w naszym ciele znajdują się jego śladowe ilości od 1,5 do 3 gram.
wtorek, 25 kwietnia 2017 10:16
Każdy z nas ma ulubione produkty, które lubi ze sobą łączyć. Pewne produkty spożywcze powinny być nawet jedzone razem nie tylko ze względu na smak, ale również wartości zdrowotne.
wtorek, 25 kwietnia 2017 10:10
Są uznanym lekarstwem w sezonie przeziębień i wspaniałym przysmakiem. Mają wiele cech wspólnych, stąd łącząca je nazwa: cytrusy.
poniedziałek, 24 kwietnia 2017 13:14
Do lata coraz bliżej, większość z nas już rozmyśla o tym, aby zacząć swoją zmianę i dietę. Na początek zapomnij o słodyczach! Czas na detoks cukrowy! Jak to zrobić? Radzi Natalia Ulewicz, dietetyk kliniczny.
poniedziałek, 24 kwietnia 2017 13:10
Wątroba dba o nas, ale czy my dbamy o nią? Jeżeli możemy trafić przez żołądek do serca, to czy do wątroby również? Oczywiście! Oto kilka produktów, które warto wdrożyć do codziennej diety, aby wspomóc pracę wątroby i choć trochę o nią zadbać, tak jak ona dba o nas.
poniedziałek, 24 kwietnia 2017 10:37
Zielone mięso, mleko matki ziemi, żywność jutra… tak nazywana jest spirulina – zielona, mikroskopijna alga, posiadająca więcej wartości odżywczych niż jakikolwiek inny produkt żywnościowy. Jej wartości prozdrowotnych nie sposób przecenić, dlatego warto poznać ją bliżej i na stałe włączyć do diety.
piątek, 21 kwietnia 2017 12:50
Oprócz walorów smakowych, za który jest ceniony, sok jabłkowy jest też źródłem składników mineralnych i antyoksydantów. Warto poznać dokładniej wybrane właściwości tego soku i pić go na zdrowie!
czwartek, 20 kwietnia 2017 13:46