wtorek, 13 września 2016 12:00
Coraz więcej reklam nakłania nas do zakupu suplementów diety, które mają pozytywnie wpływać na nasz wzrok, wątrobę czy odporność. Często wybieramy nawet kilka takich produktów, ale nie zawsze jesteśmy świadomi, że niektóre zamiast pomóc, mogą zaszkodzić.
poniedziałek, 12 września 2016 08:44
Schyłek lata i początek jesieni to sezon na wiele warzyw i owoców bogatych w witaminy i składniki odżywcze. Jabłka, maliny, żurawiny, cukinie, buraki, bakłażany... Wybór jest naprawdę ogromny!
wtorek, 6 września 2016 09:42
Fasolka szparagowa jest odmianą fasoli zwykłej. Posiada wiele witamin i składników odżywczych. Powinny ją jeść kobiety w ciąży, cukrzycy, a także osoby na diecie. Warto dodać do menu zarówno jej żółtą odmianę, jak i zieloną, szczególnie, że trwa na nią sezon.
sobota, 3 września 2016 12:00
Dzieci, młodzież, ale i starsi uwielbiają tę niezdrową przekąskę. Chociaż przez lata zyskały złą sławę, wielu z nas nie wyobraża sobie bez nich żadnej imprezy. Chipsy, bo o nich mowa, posiadają więcej substancji szkodliwych dla zdrowia niż tych pożytecznych.
piątek, 2 września 2016 17:39
Zauważalny stał się fakt, że wiele osób sięga po coraz nowsze suplementy. Z jednej strony bardzo dobrze, bo wzrasta świadomość, z drugiej często nie zwracamy uwagi na to, po co dlaczego i jak działa dany suplement.
środa, 31 sierpnia 2016 14:00
Ogórki pod różną postacią są dostępne przez cały rok, dzięki czemu możemy cieszyć się ich właściwościami.
wtorek, 30 sierpnia 2016 12:29
Świeże sezonowe warzywa i owoce są niezastąpionym źródłem wielu cennych składników odżywczych i witamin. Warto wybrać się na pobliski targ
i kupić kilka owocowo-warzywnych hitów, które urozmaicą rodzinny obiad albo domowe lunche w pracy - zachęca Komentarz eksperta dr inż. Beata Piłka, dietetyk Grupy LUX MED.
wtorek, 30 sierpnia 2016 10:46
Pij wyciskane soki! To najskuteczniejszy sposób na odkwaszenie organizmu.
poniedziałek, 29 sierpnia 2016 14:00
Patisony należą do rodziny dyniowatych. Pochodzą z Ameryki Północnej. Te warzywa o oryginalnym kształcie nie są popularne w Polsce, a mają wiele właściwości odżywczych. Dobrze smakują smażone, duszone, gotowane, a nawet surowe. Właśnie trwa sezon na nie.
poniedziałek, 29 sierpnia 2016 12:45
Sezon na kasze trwa przez cały rok, jednak o tej porze smakuje ona szczególnie dobrze.
wtorek, 23 sierpnia 2016 16:21
Sama nazwa „maślanka” może nie brzmi apetycznie, ale kto raz spróbował wie, że ten smak potrafi zaskoczyć.
środa, 17 sierpnia 2016 10:51
Sprawia, że kości są mocne, a zęby zdrowe. Reguluje pracę nerek oraz jelit.
Wpływa na sprawne funkcjonowanie układu krwionośnego, szczupłą sylwetkę, a także chroni przed nowotworami. Oto witamina D.
wtorek, 16 sierpnia 2016 19:51
Badania dotyczące popularności "kranówki" za jednym za producentów filtrów do wody podał Portal Samorządowy. Wynika z nich, że w ciągu dwóch lat jej popularność wzrosła niemal dwukrotnie. Wśród zalet wymieniana jest dostępność, cena oraz redukcja odpadów, czyli plastikowych opakowań. Olsztynianie są w tej doskonałej sytuacji, że mamy wodę świetnej jakości.
niedziela, 14 sierpnia 2016 12:00
Będąc na diecie, często popełniamy małe grzeszki. Słabość do słonych oraz słodkich przekąsek może zniweczyć wiele tygodni starania się o wymarzoną sylwetkę. Oto najbardziej kaloryczne przekąski, których powinniśmy unikać.
poniedziałek, 8 sierpnia 2016 12:00
Przyzwyczailiśmy się, że większość warzyw i owoców obieramy ze skórki. To błąd, bo właśnie pod nią znajdują się cenne składniki odżywcze, witaminy, minerały czy błonnik, które po obraniu tracimy.