środa, 16 maja 2018 12:57
Często praktykujesz schemat zmniejszania ilości spożywanych posiłków, uprawiasz ponadprogramową aktywność fizyczną, a mimo to masa ciała stoi w miejscu jak zaczarowana? Brzmi znajomo?
wtorek, 15 maja 2018 13:20
Czy jest rozwiązanie dla osób, które nie mogą pić mleka krowiego? Jakie? O tym rozmawiamy z dr Joanną Fotschki z Zakładu Immunologii i Mikrobiologii Żywności
Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk w Olsztynie.
wtorek, 15 maja 2018 12:56
Podgrzewanie jedzenia w kuchence mikrofalowej jest bardzo wygodne, są jednak produkty, które nie powinny w niej lądować. To m.in. mleko matki i surowe mięso. Dlaczego nie powinniśmy podgrzewać ich w mikrofalówce?
piątek, 11 maja 2018 13:18
Co jeść, kiedy uprawiamy sport? Na to pytanie odpowiedziała w "Dzień Dobry TVN" Aneta Łańcuchowska. Jak przygotować domowy izotonik, który nawodni organizm po ćwiczeniach?
czwartek, 10 maja 2018 17:51
Dietetyczka Agata Ziemnicka-Łaska przygotowała w kuchni "Dzień Dobry TVN" pożywne soki oraz koktajle i nie tylko.
czwartek, 10 maja 2018 11:01
Powiedziała o tym w "Dzień Dobry TVN" Anna Radowicka. Jak powinna wyglądać dobra dieta? Dietetyczka wyjaśniła też, jakie skutki dla organizmu może mieć efekt jo-jo.
poniedziałek, 7 maja 2018 16:41
Co dobrego ma w sobie papaja? Wyjaśniła to w "Dzień Dobry TVN" Agnieszka Cegielska. Z czym można łączyć ten owoc? Co zrobić z pestkami?
poniedziałek, 7 maja 2018 10:38
Dobra flora bakteryjna jelit przekłada się na cały nasz organizm. To od niej zależy nasza odporność oraz samopoczucie. Dobrą florę bakteryjną pomagają nam budować kiszonki.
środa, 25 kwietnia 2018 14:32
Coraz więcej napojów izotonicznych pojawia się na półkach sklepowych. Producenci tego typu produktów korzystają z faktu, iż aktywność fizyczna, bieganie i bycie "fit" są w ostatnim czasie bardzo modne.
środa, 25 kwietnia 2018 12:55
Kiedy jest najlepszy czas na kupowanie nowalijek? Powiedziała o tym w "Dzień Dobry TVN" Aneta Łańcuchowska. Jakich nowalijek nie kupować?
czwartek, 19 kwietnia 2018 12:00
Powinniśmy zjadać średnio dwie porcje ryb tygodniowo. W czasie zakupów możemy wymagać od sprzedawcy informacji, z jakiej hodowli dana ryba pochodzi.
czwartek, 19 kwietnia 2018 10:51
Dlaczego podjadamy nocą? Kogo najczęściej dotyka to zaburzenie?
poniedziałek, 16 kwietnia 2018 17:06
„Cukier krzepi” – tak głosiło słynne przedwojenne polskie hasło. Z czasem okazało się jednak, że zbyt duża ilość cukrów prostych, w tym cukru białego, jest niekorzystna dla organizmu człowieka, zwłaszcza kiedy brak mu odpowiedniej dawki aktywności fizycznej.
poniedziałek, 16 kwietnia 2018 11:24
W kuchni "Dzień Dobry TVN" Maciej i Karolina Szaciłło przygotowali potrawy typu "raw". Dania bazujące na tej filozofii nie mogą być poddawane obróbce termicznej w temperaturze wyższej niż 47 stopni. Dlaczego?
czwartek, 12 kwietnia 2018 13:27
Jakie są rodzaje zaburzeń żywienia? Gdzie szukać pomocy?